En romjulsdrøm..

Den kjente og kjære visa fra Alf Prøysen vekker barndomsminner hos mange i disse tider,

også hos meg.. «Ein skulle vøri 4 år i romjulen..»

Da jeg var liten og vokste opp på Landsem Gård var det ofte skikkelige snøvintere slik du ser på dette bildet.

Vi brukte spark og ski flittig, og siden gården ligger litt avsides til ble det gjerne også lange turer for å besøke venner og naboer.

På den tiden slo det meg aldri over at en skulle trene for å holde seg i god form, vi bare var fysisk aktive uten å tenke over det.

Mange minner strømmer på fra tida jeg vokste opp på gården..

Vi bygde massevis av snømenn og snødamer. Vi dekorerte med hatter og skjerf vi lånte hjemme, og stein til øyne og knapper, en kvist eller gulrot til nese. Flotte byggverk av snøborger og spennende snøhuler ble det også.

Jeg husker vintere med snøbrøyter som gikk oss over hodet langs veien, og at vi lagde en skikkelig kul sklie på snøen ned fra taket på peisestua som er litt lavere enn resten av Trønderlåna.

 

En møteplass for flere

Fortsatt elsker jeg snøen og skigåing.

Da jeg skulle starte opp bedriften min vinteren 2013 gikk jeg mye på ski. Midt i ideutviklingsarbeidet hvor jeg vurderte ulike forretningsmuligheter og hva jeg skulle kunne satse på – ble skituren en etterlengtet pause i all tankevirksomheten. Det var også på ski de virkelig gode ideene ofte kom til meg.

Når kroppen fikk røre seg ute i skiløypa slappet det overivrige hodet litt av og jeg fikk lettere nye ideer. Ofte måtte jeg skynte meg tilbake til gården fra turen for å skrive ned det som kom til meg mens jeg var ute.

Jeg tror det var på en av disse turene det kom til meg første gangen – at jeg skulle skape en møteplass på gården for mange flere enn bare oss som bor her.

Jeg så for meg glade folk, kunnskapsutvikling, personlig vekst hos hver enkelt, glade mennesker i gruppe rundt et langbord, samhandling, synergi, kreativitet og ro rundt det hele.

Så rett før jul nå i år fikk jeg disse ordene fra en kunde:

Eg trur du kan bruke landskapet, stilla, roen i dine omgjevnadar til å vise at du kan trekkje deg tilbake i denne roen og sjå oss gründere i djupna, så frø som vil gro slik at me kan hauste.

Det er noko der, med det jordnære gårdlivet, dyra, naturen som gjer at du har ein indre ro og eit klarsyn som me som er i store byar gjerne ikkje har, då me har fjerna oss eindel frå naturen si kraft. Du har eit klarsyn på folk, ein intuisjon, som gjerne gror fram av seg sjølv på magiske Snåsa.

Einkvar nordmann veit kor mykje godt naturen har å gje, så her er det mykje å ta av! Du ser det gjerne ikkje så godt sjølv for du bur oppi det! Dere er verkeleg heldige som bur så fint til.

Jeg blir ydmyk og takknemlig over å få slike vakre råd og tilbakemeldinger.. De fine ordene fra kunden min fikk meg til å hente tilbake igjen tanken og visjonen som kom til meg allerede i 2013 – om en møteplass for flere.

Denne romjula har ideene surret i hodet. Kanskje kan jeg ha små grupper med gründere her – som kan jobbe sammen og fordype seg sammen med meg?

Det jeg ønsker er ikke bare å hjelpe gründere bygge solide bedrifter og realisere gründerdrømmer, men også å hjelpe folk finne veien inn til sitt egen gründergeni, sin egen genuine kreativitet og styrke. Slik blir vi alle robuste og glade gründere – det er drømmen min!

Jeg har bare såvidt begynt å se konturene av hvordan denne drømmen kan realiseres i samklang med det vi har her på Landsem Gård..

En romjulsdrøm å realisere i 2018 tenker jeg!


Publisert den 29. desember 2017 i kategorien(e) Nyheter